söndag 20 november 2011

Tinca-KM i finväder + Öresundsfiske

Idag avgjordes det anrika klubbmästerskapet i mete, denna gång i ny tappning i form av västkusten och november månad. De tappra tävlande bestod av Ivan, Olle, Micael (supporterad av fru Maria), Anneli och Robert. Fisket visade sig dock var oväntat segt och Anneli tog initialt ledningen och behöll den i över en timme med en Smörbult på 20g! Sedan kom Ivan igång och började veva upp den ena Smörbulten efter den andra, i början tätt följd av Robert som hakade på Smörbult-racet! Mitt ibland alla Smörbultar krokar plötsligt Anneli i en starkare fisk - en otroligt vacker Öring på ca 5-6hg kan säkert landas!! Pga förbudstiden att fånga både öring och lax så fick hon dock inte räkna öringen i tävlingen, istället fick den snabbt friheten åter. Ivan fortsatte dock veva in ännu fler Smörbultar och det kändes till slut som att han skulle utgå med segern ändå.....tills Micael plötsligt ropar högljutt och med rejäl spöböj, när det återstår 3 minuter av tävlingstiden, att det huggit något stort!! Olle är snabbt framme med håven för att hjlpa till vid landningen, då plötsligt kroken lossnar precis innan fisken blir synlig för de båda upphetsade herrarna... Efter slutvägning står Ivan som den klara vinnaren på för dagen största vikten av 290g fördelat på 18 st (!!!) Smörbultar. Robert tog silvret på 110g (5 Smörbultar) och Anneli fick brons-pengen med hennes 20g Smörbult samt nöjet att fånga dagens vackraste fisk (se bild nedan). Trots det sega fisket bjöd dagen på otroligt vackert väder, lite svårt att tänka sig att det är 1a advent om en vecka!!

Föregående helg spenderade Tinca3/Team ROA och Tinca/Fredrik x 2 på Öresundsböljorna i jakten på stora plattfiskar. Rödspätta på dryga kilot, Skrubbor på upp till 8hg samt Sandskäddor upp till 450g (bild nederst) blev resultatet.


Anneli och Ivan på respektive plats strax före startskottet på morgonen.

Anneli fick dagens kanonfisk i form av denna vackra öring som snabbt fick simma åter!

Efter fisket blev det korvgrillning i det härliga vädret, och firande av segraren Ivan förstås (till väntster i bild)!


Robert med Sandskädda på fina 450g från Öresundsresan föregående helg!

tisdag 8 november 2011

Fina laxar på Vänern och nytt trollingteam i Tinca!

Med en fullutrustad Uttern har Tommy utökat Tinca's trollingarmada ytterligare. Ekipaget lyssnar till "Tinca4" på sjön och i helgen var det en lyckad premiär för Tommy med gasten Michael ombord med flera laxar bordade där nedanstående granning på 7550g hamnade i topp! Team ROA/Tinca3 blötte också krokarna i lördags i samma område och nedan håller Anneli upp teamets dagsstörsta insjölax!


Tommy i Tinca4 fick en fin premiär i helgen som var, här håller gästfiskare Michael upp deras största lax i helgen på fina 7.5kg med Uttern i bakgrunden!


Team ROA/Tinca3 landade också blankfisk i lördags, och här håller Anneli upp dagens största lax! Roligt att höst/vinterfisket är igång nu!