fredag 9 maj 2014

Multimedia message

14.2 kg...huggperiod i området, alla båtar drillar fisk:-)

Multimedia message

Tinca ångar på! Dubbelhugg efter en kvart, två fiskar kring 5 kg. Hittar lite senare en riktigt intressant fläck och stax efter får vi trippelhugg igen! Vi anade vad det kunde vara efter gårdagens fångster..Mycket riktigt; en på 7 kg, en på 10,2 kg och ett MONSTER på 17.4!!!!! Nu dags för frukost :-)

Summering Hasslö dag 4 - MAKALÖST!!!

Fick igår några tips av de rutinerade gubbarna i TEAM SENIL samt BROOLIN, vilket visade på att vi varit nära under dag 3.

Trots att klockan hann bli 1.00 innan huvudet landade på kudden gick vi i båten vid 04:30 rejält taggade.
Fram till lunch hade vi endast fått en 5 kilos och området kändes inte hett. Trollade några distans i riktning mot en gammal position och såg en grupp med båtar i kikaren.

När vi kom nära såg vi otroliga mängder med jagade stim och fick snart en fin fisk på 12,9 kg, vände om och fick ett hugg på riggen som släppte direkt.

Snabb omtackling och vändning och så fort vi kom tillbaka fick vi ett trippelhugg.
Alla känns fina, Michaels fisk kom in först men vi bränner den tyvärr när det är dags för håvning. Uppskattades till minst 12 kg.

Sedan bänder David in fisken som tog på dipsy-spöt, väl i håven konstaterar vi att den har formen av en brax! Snabbt ner i avkrokningsmattan och vägning medans den tredje laxen talar om att den minsann är ilsk och rusar rejält. Vi ligger i medsjö och kan därför väga tillfredställande. Vikten pendlar mellan 20-24 men i de lugnaste stunderna kommer vi fram till minst 20,1 kg med måtten 117x81 cm !!!   Drömgränsen är nådd   :)

När nästa fisk kommer i håven blir vi chockade, den är också STOR.  I vår lilla skuta blir 2 monsterlaxar på akterdäck allt som får plats :)
Inte alls lika grov men nästan samma längd och vägs till 17,2 med måtten 116x72.

Fiskarna hålls några minuter längs båtsidan och verkar kvickna till, härligt att se dem dyka ner i djupet igen.

Börjar vända och rigga igen, har 3 spö ute när nästa kliver på. Denna beter sig som en liten fisk till att börja med, bromsar upp den nästan direkt. Vi tar det lugnt och står mest och skrattar åt det fantastiska fisket när den plötsligt växer, käkar 3 burkar dunderhonung och rusar ut till 600 fot!

Vi rensar totalt men får ändå hålla på en rejäl stund innan det är läge för håvning. Benen känns väldigt svajiga när vi ser att fisken är otroligt lång. David håvar som vanligt mästerligt och vi får hjälpas åt at lyfta in nästa jätte. Denna fisk är 122cm lång och först tror vi att det är ännu en över 20 men den är inte alls så hög i formen och väger ENDAST 18,7. Även denna återutsätts med gott resultat.

Helt makalöst, en trollingtur att minnas resten av livet!!!

Väl i land firar vi med fin whiskey och några kalla  :)

torsdag 8 maj 2014

Multimedia message

Hahah! Fisken jag skrev att brorsan fick på i skrivande stund vägde 18.7 kg!!!! MAKALÖST FISKE, går inte att beskriva i ord över huvud taget! Längd: hela 123 cm, inte riktigt samma kondition som den på 20,1. Då hade den bottat vågen. Som sagt, fler bilder läggs upp i kväll, då ska det firas rejält:-)

Multimedia message

Trippelhugg!! Brände en runt 12+, de andra vägde 20.1 och 17.2 kg (vilda, c&r). Helt jävla SJUKT! Syskonkärlek på hög nivå i båten för tillfället, Bättre bilder kommer ikväll! Fått en på 12.9 innan idag och brorsan drillar igen för tillfället..

Tinca_Jr på Hasslö - Dag 1-3

V19 är alltid vigd till Storlaxarna utanför Hasslö

Michael & David bokade en av de nybyggda stugorna i hamnen för att maximera chansen att hitta målfisken (över 20)

Första dagen letade vi förbrilt och gjorde flera lyft för att försöka hitta de områden som gav fisk .
Dock hittade vi endast 4 små denna dag

Andra dagen utlovades riktigt hårt väder utom tidigt på morgonen, åkte därför ut vid 04:30
Dock blev det bara små även denna dag, vi bröt vid lunch då vinden blev besvärlig.

Tredje dagen startade vi i ett område där vi sett några som haft bra fiske under tisdagen, hittade en fläck med fina stim och bananer. Fick under dagen 3 fisk på denna lilla fläck och hade ytterligare några hugg som genast klev av. David fick största på 11,3 , Michael en runt 7 samt den minsta som knappt var större än skeden!!!


Dagen kännetecknades annars av väderomslag med kraftigt regn, dimma, sol & vind om vartannat.
Fick även besök i båten av en utmattad flyttfågel, den mer eller mindre kraschlandade och orkade inte ta sig vidare. Satt på riggen, taket, Davids huvud, aktertoften och sedan i hytten :)
Där vilade den 30 min för att sedan flaxa vidare.


onsdag 7 maj 2014

Hasslö - ALLINCLUSIVE

Den gamle skohandlaren hamnade i höstas på DÖSIDAN och fick därför som present en ALLINCLUSIVE-tripp till Hasslö av Tommy, Michael & Micael.

Gubben gick ut hårt och värmde upp med en fylla dagen innan avfärden 1 Maj.
Detta resulterade i ett fint mäskstråk när han väl hamnade på sjön i OLS finlandsfärja (Flipper 620) .
Mäsket gjorde tydligen nytta för strax hade han krokat en lax på 11 :)

Michael anslöt under kvällen med Tinca_Jr skutan och fick Tommy som gast de följande 2 dagarna
Tommy lyckades då bända upp en på 13,6 medan Michael fick nöja sig med några små , OLS slog sedan till med en på 15,2



Nu återstår att se om presenten fick Mats biten på trolling eller om havet och de blöta kvällarna var för tufft för en gamling ;)

Under söndagen fiskade Michael själv då de gamle behövde sova inför hemfärden, detta gick fint och redan på 4:e spöt högg en fin bit på 12,7

Under söndagen anslöt kapten JUNIOR (David) och skall nu hålla styr på Michael under V19.